Skip to main content

4 – 12 jaar

Wat is de Bijbelklas?

Weet je dat de Vader je kent, weet je dat je van waarde bent… een parel in Gods hand!

Elke week komen de basisschoolkinderen van groep 1 t/m 8 tijdens de dienst bij elkaar. Daar bespreken we met een aantal enthousiaste leiders een Bijbelverhaal. Dit verhaal verwerken we dan in een knutsel, tekening, quiz of spel, passend bij onderbouw (groep 1-5) en bovenbouw (groep 6-8) kinderen van de basisschool.

In de kerkdienst zelf zijn er kindermomenten om te delen met de gemeente wat we gedaan en geleerd hebben. Ook zingen we regelmatig een kinderlied in onze diensten, zodat jong en oud mee kan zingen!

Wat bespreken we?

In de Bijbelklas gebruiken we de thema’s van de Bijbel basics. Deze methode stelt niet alleen de Bijbel maar ook het kind centraal. Naast de bekende verhalen komen bijvoorbeeld ook teksten uit Psalmen en de brieven van Paulus aan de orde. Zodat kinderen de Bijbel in zijn hele breedte en schoonheid mogen kennen.

Naast de bijbelklas momenten zijn er ook activiteiten waar alle kinderen van de basisschool tegelijk aanwezig zijn. Momenten van gezelligheid, ontmoeten en plezier maken. Samen vol van Gods liefde! Kom je ook?