Skip to main content

12 – 25 jaar

Waarom een buddy?

We willen de jongeren in de kerk laten merken dat ze gezien worden en laten voelen dat zij er écht bij horen! 

Wat is een buddy? Een buddy is iemand die passie heeft voor God en voor jongeren. Als buddy ben je voor langere tijd een maatje voor een jongere in de leeftijd van 12 t/m 25 jaar. Je bouwt een warme band op met de jongere die gebaseerd is op gelijkwaardigheid en vertrouwen, waardoor je de jongere gezelschap kan bieden maar ook kan ondersteunen.

Waarom een buddy? De jongeren vormen een belangrijk onderdeel van onze gemeente. Met behulp van het buddy-systeem willen we hen laten merken dat ze gezien worden, laten voelen dat zij er écht bij horen en willen we hen ondersteunen in de ontwikkeling van hun kwaliteiten en hun geloof. Het buddy-systeem past dan ook bij de opdracht die wij als gemeenteleden meekrijgen na iedere doopbediening, namelijk: om voor onze jongeren te bidden, om voor hen een voorbeeld in geloof te zijn, en om onze gaven in te zetten om de jongeren te helpen groeien in geloof.

Wat doe je als buddy(s)?

Als buddy zoek je regelmatig contact met de jongere. Het buddy-zijn heeft echter geen eenduidig voorgeschreven invulling, maar is afhankelijk van wat bij de buddy en jongere past. Zo kun je samen afspreken, dingen ondernemen maar ook serieuze gesprekken voeren. Leer elkaar vooral écht kennen!

Buddy begeleiding
Buddy’s komen zo nu en dan bij elkaar tijdens buddy-intervisies om te bespreken hoe zij het buddy-zijn ervaren, hoe ze het vormgeven en waar ze tegen aanlopen. Door dit met elkaar te delen kun je van elkaar leren, kun je elkaar steunen en kun je samen groeien in het buddy zijn. Bij vragen kun je terecht bij de buddycommissie.